archworks.sk | Trojizbový byt Augustus
15723
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15723,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Trojizbový byt Augustus

Zadanie od mladého manželského páru znelo navrhnúť a vyriešiť dennú časť bytu v novostavbe s minimálnymi stavebnými zásahmi. V úvodnej fáze vznikli dva varianty riešenia kuchyne. Prvý variant v klasickom U-čkovom prevedení so samostatným jedálenským stolom sa ponúkal z pripravenej dispozície a rozvodov. Druhý pozdĺžny variant s ostrovom a integrovaným spoločenským/jedálenským stolom sme navrhli ako sexi alternatívu. Obava, že moderné riešenie poskytuje menej úložného priestoru, sa po prerátaní objemu skriniek ukázala ako neopodstatnená.  Sedacia súprava sa orientuje smerom k východu na terasu a je doplnená vytlmenou multimediálnou stenou s nábytkom potiahnutým akustickou tkaninou. Obývací priestor dopĺňa oddychová zóna s knižnicou a bezpečne vymedzeným priestorom pre budúci prírastok do rodiny.

Denná časť

Obývacia izba s kuchyňou a zónou na relax a čítanie je preslnená z troch svetových strán a je priamo spojená s veľkorysou terasou. Jednotným dizajnom nábytku sa dosiahol pocit jedného veľkého priestoru. Kombináciu antracitovej farby, dreveného dekoru a bielej vo forme maľovky, podláh a mramorovej pracovnej dosky, je možné kedykoľvek doplniť farebnými akcentmi vo forme textílií a doplnkov, bez obavy, že by navrhnutý interiér „vyšiel  z módy“.

Kuchynská zóna s jedálenským stolom

Pozdĺžne riešenie kuchynského priestoru umožní plnohodnotný prístup a využívanie všetkých zón v kuchyni bez druhotriednych priestorov v kútoch klasických dispozícií tvaru L a U. Pracovná plocha je orientovaná smerom do spoločenského priestoru a umožňuje prirodzenú komunikáciu a interakciu so zvyškom domácnosti, či sledovanie TV počas varenia. Elegantný digestor typu „downdraft“ je schovaný v ostrovčeku, aby sa potlačil pocit klasickej kuchyne zaberajúcej značnú časť obývacej izby. Na pracovnú plochu nadväzuje jedálenský, resp. spoločenský stôl so sedením pre 6 osôb.

Sedacia súprava s multimediálnou stenou a knižnicou

Základom každej obývacej izby je pohodlné sedenie.  Veľká sedacia súprava je orientovaná smerom k životu na terase a za spoločenským stolom, či k zábave na multimediálnej stene.  Veľká knižnica dostala samostatný priestor s vlastným kresielkom na čítanie a primeraným osvetlením.

Alternatíva s malým pracoviskom

TV stena s funkčnou policou na SoundBar

Častým problémom v obývacích izbách sú trčiace káble z voľne položenej  televízie. Umiestnením na stenu a vhodnou predprípravou vieme schovať kabeláž tak, aby aj v prípade rozšírenia zostavy, bolo možné ju jednoducho doplniť.  Obklad z akustickej ANS peny zabraňuje nežiaducim odrazom zvuku a zároveň  tvorí zaujímavý prvok interiéru. Polica nad TV v sebe ukrýva sound bar. Čelo police je z akustickej tkaniny a preto nebráni šíreniu zvuku ani príjmu signálu z diaľkového ovládača.

Alternatíva s malým pracoviskom

Alternatívne farebné a materiálové riešenia

Pri dobrom návrhu a dodržaní istých pravidiel je možné vytvoriť rôzne materiálové alternatívy. To, ktoré sa Vám neprestane páčit ani po dlhšej dobe, je to správne 🙂

Názov projektu:

Lokalita :

Autor návrhu:

Poskytnuté služby:

Cena štúdie:

Stav projektu:

Fotografie:

Trojizbový byt Ul. 29 Augusta

Bratislava, Staré Mesto

Michal Bajan, ArchWorks.sk

Architektonický návrh a spolupráca pri realizácii

720 EUR

V realizácii