archworks.sk | Mezonet v Jégeho Aleji I. – Druhá etapa
15719
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15719,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Mezonet v Jégeho Aleji I. – Druhá etapa

S dvojročným odstupom, od realizácie dennej časti na poschodí mezonetového bytu, prišla požiadavka aj na riešenie vstupnej haly a hlavnej spálne na prízemí mezonetu. V nočnej časti sa nachádzal malý šatník a veľmi dlhá spálňa s nevyužitým priestorom. Vo vstupnej hale sa nachádzal otvorený priestor pod schodiskom, vstup do hlavnej spálne, detskej izby aj hlavnej kúpeľne. Steny boli biele, dvere dodané ako štandard k bytu zožltli a v priestore pod schodiskom vznikol sklad topánok.

VYSOKÝ LESK A MATNÁ LUXUSNÁ DYHA

Kvalitná pôvodná posteľ s vysokým čalúneným čelom sa zachovala. Prázdne omietnuté steny sa obložili kombináciou vysokolesklého bieleho obkladu a zvislých lamiel v drevenej matnej dyhe. Rovnaký materiál sa použil aj na obloženie nového šatníka. Do zníženého sadrokartónového stropu za schovali závesové tyče a náladové osvetlenie s možnosťou nastavenia intenzity.

DELENÝ ŠATNÍK

Pôvodný murovaný šatník sa vybúral a zväčšil na dvojnásobnú veľkosť. Za sklenenými posuvnými dverami sa skrýva dvoj-šatník ON a ONA s vnútorným členením presne podľa požiadaviek majiteľov.

VEĽKÝ FORMÁT

Veľké plochy je vhodné doplniť umením. Odporúčame veľké formáty, ktoré zaberú približne 2/3 plochy, ktorú chceme dekorovať. Protiľahlú stenu sme navrhli natrieť svetlou “škandinávskou” sivou farbou. Oživená je tapetou na mieru z dizajnu použitého v umení na šatníku.

Z PROBLÉMU DOMINANTA

Priestor pod schodiskom nevyhnutne potreboval usporiadať a prekryť. Drevené lamely v orechovej dyhe prechádzajú od podlahy prízemia až po úroveň zábradlia na poschodí. Vzniká dominantný prvok vstupnej haly. Spolu s dreveným panelom nalepeným na stenu vzniká optická „navigácia“, ktorá nasmeruje návštevu do dennej časti bytu na poschodí.

00u

ČISTÉ A JEDNODUCHÉ RIEŠENIE

Na stenu ku vstupným dverám je umiestnené zrkadlo na výšku dverí. Vďaka pohodlnej lavici v sivom látkovom prevedení s drevenými nohami sa už majiteľka nemusí obúvať na schodoch.

02u

ZÁBRADLIE

Drevené lamely plynulo prechádzajú až po úroveň horného poschodia. Pôvodné kovové zábradlie na poschodí nahrádza číre sklenené zábradlie bez madla s brúsenou hranou. Na schodisku sa madlo presunulo na vonkajšiu stenu, aby nedochádzalo k zbytočnému namáhaniu drevených prvkov.

04u

Názov projektu:

Lokalita :

Autor návrhu:

Poskytnuté služby:

Cena štúdie:

Stav projektu:

Mezonet Jégeho Alej I. – Druhá etapa

Bratislava, Ružinov

Michal Bajan, ArchWorks.sk

Architektonický návrh

750 EUR

Štúdia